WELKOM BIJ THE ABSORBER

The Absorber | Droogdoeken

Menu
media

VAREN Magazine onderwerpt in de uitgave juli/augustus 2017 The Absorber aan een uitgebreide testsessie op de boot, maar ook in en rond het huis. Conclusie van de redactie: 'The Absorber is zijn prijs van € 24,95 absoluut waard.'

 

Bestel The Absorber online of ga naar één van onze dealers!

Lees het artikel hieronder:

 

In een van de vorige edities van VAREN besteedden wij in de rubriek Vlag tot Wimpel onder andere aandacht aan ‘The Absorber’. ‘Een droogdoek met fenomenale eigenschappen,’ aldus distributeur Benelux Erik Jan van de Zande. Wij namen de proef op de som en onderwierpen het wonderdoekje aan een uitgebreide testsessie op de boot, maar ook in en rond het huis.

 

In het jaar kruik kwam je in radio- en tv-gidsen advertenties tegen waarin de meest bizarre, casu quo ongeloofwaardige artikelen werden aangeprezen. Dit varieerde van wondermiddeltjes die korte metten zouden maken met kalknagels tot X-ray brillen waarmee je dwars door het kleedje van de buurvrouw heen zou kunnen kijken. En toegegeven, toen wij het persbericht van The Absorber ontvingen, overkwam ons dit gevoel ook in zekere mate. Zou het werkelijk waar zijn dat dit, van PVA (Polyvinylalcohol) vervaardigde wonderdoekje, daadwerkelijk 50% meer water absorbeert dan een traditionele leren zeem? En dan ook nog eens 20 keer sneller?

 

 Nog voordat wij dit doekje op de boot konden uittesten kregen wij een unieke kans in de schoot geworpen toen schrijver dezes per abuis de nagenoeg volle drinkbak van hond Hugo omver schopte en het water over de kwetsbare laminaatvloer verspreidde. Vliegensvlug haalden wij de nieuwe, maar reeds vochtige The Absorber uit de plastic verpakking en legden het doekje over de plas water. En werkelijk waar: nog niet eerder hebben wij zo snel zo veel water in één keer zien absorberen! Feitelijk realiseer je dit pas echt als je het doekje uitwringt. Het voorval bracht ons op het idee om een kletsnatte Hugo na het uitlaten in de regen en het doorwaden van modderpoelen ook eens met The Absorber af te drogen. Alweer doet het doekje zonder enig protest zijn werk, maar de felblauw kleur heeft plaatsgemaakt voor zwart, doordrenkt met zand en klei. Op de hand uitwassen met lauw water doet de oorspronkelijke kleur nagenoeg volledig terugkeren. Na een tweede modderige uitlaatsessie herhalen wij de procedure en onderwerpen wij het doekje aan een ‘gekleurde was’ programma in de wasmachine en het doekje is weer als nieuw.

 

Aan boord is het niet veel anders; dauw op het kajuitdak en in de gangboorden verdwijnt streeploos als sneeuw voor de zon. Ook de auto laat zich bijvoorbeeld snel en volkomen streeploos drogen. Een watergesmeerde schroefas moet je er niet mee willen reinigen, laat staan een met olie doordrenkte bilgeput. Daar zijn weer andere spullen voor in de markt. Toch ‘lekken’ we bewust een plasje dieselolie op ons testdoekje. We gieten er vervolgens nog wat hydraulische olie van de stuurinstallatie overheen en laten het een dag goed intrekken. Nadat we het vettige geheel met de hand en afwasmiddel hebben uitgespoeld volgt een aansluitende sessie in de wasmachine. Resultaat: er is nagenoeg niets meer van te zien, laat staan dat er sprake is van aantasting. Kortom: The Absorber is zijn prijs van € 24,95 absoluut waard. 

 

Info: www.the-absorber.nl

 

Tekst en foto VAREN Magazine

  • Sep 05, 2017
  • Comments: 0

Comments: 0

Geen comments

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd*

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe producten!

Contact Info

  • EMAIL info@the-absorber.nl
The Absorber
The Absorber is de beste multifunctionele droogdoek op de markt en is het ideale accessoire voor zowel aan boord van uw boot, thuis als op reis.

Gratis verzending vanaf €50,- | Snelle levering | Niet goed, geld terug