WELKOM BIJ THE ABSORBER

The Absorber | Droogdoeken

Menu
media

In de Waterkampioen uitgave van November 2017 wordt in de rubriek Minitest uitgebreid aandacht besteed aan The Absorber. Conclusie van de redactie: De Absorber is een goede multi-inzetbare zeem met prima absorbeer-eigenschappen die aan boord goed te gebruiken is.

Bestel The Absorber online of ga naar één van onze dealers!

Lees het volledige artikel hieronder:

MINITEST THE ABSORBER

Als een zeem met superieure absorberende eigenschappen, die gemakkelijk vuil en vocht opneemt en daarbij geen strepen achterlaat, zo wordt de Absorber aangeprezen. Ideaal voor gebruik aan boord bij en na een wasbeurt of voor het verwijderen van de (ochtend)dauw en ander vocht zoals regendruppels uit de kuip. Volgens de producent neemt de Absorber vijftig procent meer water op dan een normale zeem en doet hij dit ook nog eens twintig maal sneller.

 De Absorber wordt geleverd in een plastic hersluitbare verpakking, waarin hij enigszins vochtig moet worden bewaard. De zeem is geschikt voor gebruik in huis, als handdoek voor mens en huisdier en voor auto en boot, lezen we op de verpakking. Bovendien moet hij duurzaam zijn, geen krassen achterlaten en in de wasmachine te reinigen zijn. Wij vragen ons af of dit anders is dan bij een gewone zeem.

Uit de verpakking komt een Polyvinyl-alcohol (PVA) zeem van 70 x 43 cm die prettig zacht aanvoelt. PVA is een stof met goede absorbeer- en hechtingseigenschappen, die erom bekendstaat dat hij niet door olie vet en oplosmiddelen wordt aangetast. Deze vezel heeft ook een hoge treksterkte.

We testen het absorptievermogen door de lap in één liter water te houden en daarna te meten hoeveel vocht er opgenomen is. Dat is 350 ml. Een gewone zeem met dezelfde afmetingen die we bij de drogist gekocht hebben, blijkt 300 ml op te nemen. De Absorber absorbeert bij ons dus 17 procent meer en niet de helft zoals was beloofd.

De snelheid waarmee vocht geabsorbeerd wordt, is moeilijker te meten. We testen dit op een vlakke, volledig natte plaat. De Absorber werkt hierbij niet alleen sneller; maar laat ook nauwelijks vocht achter. Hoewel niet te zeggen is of het twintig maal sneller gebeurt, is de Absorber hier duidelijk beter dan een gewone zeem. Nadat we die en de Absorber flink vies gemaakt hebben, wassen we beide in de wasmachine op 40 graden. Ze komen er allebei schoon uit. De Absorber oogt nog als nieuw, aan de gewone zeem kun je zien dat ie gebruikt is. Als laatste doen we een trektest. De Absorber is met flink wat kracht doormidden de scheuren, bij een gewone zeem lukt dat moeiteloos.

Alles bij elkaar genomen vinden we de Absorber dus veel beter dan een huis-, tuin- en keukenzeem. Of je er € 24,95 voor wil uitgeven, hangt helemaal van jezelf af. Je krijgt er wel een heel fijne ‘1000-dingendoek’ voor.

CONCLUSIE
De Absorber is een goede multi-inzetbare zeem met prima absorbeereigenschappen die aan boord goed te gebruiken is. Voor de poetspuristen onder de bootbezitters is het een welkome aanvulling, al kan de prijs een drempel vormen.

  • Nov 08, 2017
  • Comments: 0

Comments: 0

Geen comments

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd*

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwe producten!

Contact Info

  • EMAIL info@the-absorber.nl
The Absorber
The Absorber is de beste multifunctionele droogdoek op de markt en is het ideale accessoire voor zowel aan boord van uw boot, thuis als op reis.

Gratis verzending vanaf €50,- | Snelle levering | Niet goed, geld terug